ابوریحان بیرونی را بزرگترین دانشمند مسلمان و یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی در همه اعصار میدانند. همینطور او را پدر علم انسانشناسی و هندشناسی نیز میدانند.
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در 14 شهریور 352 خورشیدی (29 ذیقعده 362 قمری برابر 5 سپتامبر 973 میلادی) در حوالی خوارزم متولد شد. سالهای اول زندگی را در خوارزم به تحصیل علوم گذرانید و مدتی در خدمت مامونیان خوارزم بود تا آن که به مسافرت پرداخت. در ابتدای سفر چند سالی را در جرجان (در جنوب شرقی دریای مازندران) در خدمت شمس المعالی قابوس وشمگیر گذرانید و کتاب آثار الباقیه را در آنجا به نام قابوس به سال 390 هجری تالیف کرد. این کتاب از گاه شماری و جشنهای ملل مختلف سخن می گوید.
چهارمین روز از ماه شهریور در گاهشماری زرتشتی، جشن شهریورگان است. در گاهشماری خیامی به دلیل ۳۱ روزه بودن ۶ ماه نخست سال، این جشن ۵ روز به جلو برده شده و در سی ام مرداد ماه است.
شهریورگان یا آذرجشن از جمله جشنهای دوازدگانه سال ایران باستان بوده است و از شمار جشنهای آتش بوده است. روز چهارم از هر ماه به نام شهریور است و چهارم ماه شهریور جشن شهریورگان است. امروزه زرتشتیان این جشن را به عنوان روز پدر درنظر میگیرند. زیرا شهریور ویژگی نرینه دارد. در باور زرتشتی سه امشاسپند ویژگی نرینه (وهومن و اشاوهیشتا و خشتره وئیریه) و سه امشاسپند ویژگی مادینه (سپنته آرمئیتی و خورداد و امرداد) دارند. بنابراین، شهریور که نماد مردانه است و هم نمادی از نیرومند در کنار فروتنی و دهشمندی و شهریاری بر خویشتن است، میتواند بهترین توصیف از پدران نیکو باشد.
چپدستی به مفهوم تمایل طبیعی افراد در استفاده از دست چپ برای انجام کارهای گوناگون و بویژه نوشتن است.
روز ۱۳ آگوست برابر با 23 مرداد به نام روز جهانی چپدستها نامگذاری شدهاست. نام این روز در سال ۱۹۷۶ برابر با ۱۳۵۵ خورشیدی پیشنهاد شد و به تصویب رسید.
دلیل نامگذاری این روز، انتقاد از این است که تمامی ابزارها و امکانات برای راست دست ها طراحی شده اند (مانند صندلی های یک دسته، صندلی راننده در خودروها، قانون های راهنمایی رانندگی، میزهای پر کردن فرم در بانک ها و اداره ها و...) و چپ دست ها را مجبور به کاربرد از دست راست می کنند. همچنین یکی از هدف های این روز پیکار با باورهای خرافاتی درباره چپ دست هاست.
تموز در تقویم کهن ایرانی گرم ترین ماه سال است. در گذشته چله تموز حدودا از اول تیر ماه شروع میشده و تا دهم مرداد ماه ادامه مییافته است.
جشن چله تابستان، جشن نوروز بل، جشن نیلوفر، چله تموز، زیارتگاه نارکی، تمامی این اسامی حکایت از یک جشن بزرگ در میانه های فصل تابستان در ایران باستان را دارند که امروزه فراموش شدهاست اما در جنوب خراسان طولانی ترین روز سال را هنوز هم گرامی میدارند اما نه با آن اهمیتی که برای شب چله زمستان یا یلدا قائل هستند.
معمولا روزهای اول تیر و یا روز ۳۱ خرداد (۲۱ژوئن) طولانیترین روز سال در نیمکره شمالی زمین است زیرا در این روز خورشید نسبت به روزهای گذشته به اندازه بخشی از ثانیه بیشتر در آسمان باقی خواهد ماند و روز را طولانی تر خواهد کرد. به دلیل اینکه سیاره زمین حول محور خود با درجه ۵/۲۳ در حرکت است طی روزی خاص از سال و با به حداقل رسیدن فاصله منطقه قطبی با خورشید این پدیده که به انقلاب تابستانی نیز شهرت دارد رخ میدهد و در برخی از سالها این اتفاق ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) رخ میدهد و در برخی سالها ۳۱ خرداد (۲۱ ژوئن)و یا اول تیر ماه اتفاق میافتد.
نحوه زدن ماسک به صورت بسیار مهم است؛ چرا که اگر نکات بهداشتی در استفاده از آن رعایت نشود ممکن است ویروس را به دهان و بینی فرد منتقل کرده و او را مبتلا کند.
برای زدن ماسک بر روی صورت، ابتدا دستهای خود را با آب و صابون شسته و یا با محلولهای دیگر، ضدعفونی کنید. سپس ماسک را بر روی صورت خود قرار داده و گیره روی بینی آن را فشار دهید تا از ورود هوای آلوده به داخل ماسک جلوگیری شود. حتما به این نکته توجه داشته باشید که خارج از خانه و تا زمانی که دستان خود را نشسته اید، به هیچ عنوان به صورت خود دست نزنید.
برای برداشتن ماسک از روی صورت خود، ابتدا دوباره به مدت ۲۰ ثانیه دستان خود را با آب و صابون بشویید، سپس ماسک را با احتیاط و بدون گرفتن قسمت داخلی آن از روی صورت خود بردارید. ماسک آلوده را با رعایت احتیاط در سطل زباله دردار بیندازید و دوباره دستان خود را ضدعفونی کنید.
انجام موارد زیر موکداً توصیه میگردد:
۱) مصرف مُداوم داروهای گیاهی تقویت کننده ی سیستم ایمنی
۲) شستشوی مکرر دست ها
۳) شُرب مُدام مایعات
۴) استفاده از انواع پَد الکل، ژل آنتی باکتریال، ماسک و وسایل حفاظتی در صورت امکان
5) غرغره مُدام آب و نمک
۶) بُخور آب گرم در صورت امکان
کسب مدال طلا رشته ی حرکات زمینی، مدال طلا رشته ی پارالل، مدال طلا رشته ی پرش خرک و همچنین کسب مقام قهرمان قهرمانان ژیمناستیک آموزش و پرورش ناحیه 3 استان اصفهان ، توسط کتایون سپهرجو را به تمامی خانواده ی ملل تبریک عرض می نماییم.
کسب مقام سوم رشته بسکتبال مسابقات ناحیه 3 توسط دانش آموزان ملل را به تمامی دانش آموزان، پرسنل و اولیای گرامی تبریک عرض می نماییم.